Problem With Videos

Discussion in 'Computer Forum' started by DrSaurabh, Mar 20, 2005.

  1. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    hey,
    i have windows xp and MP10
    the whole deal is ..am gettin a problem playin any video..any player i choose...divx or mp10 or whatever...just chops off almost half the vid....so i get to see only the central portion of the vid....
    any help?
    thanks in advacne
     
  2. silent_dragon

    silent_dragon Immortal guitarist

    sorry in advance.....chop the central part too.. :RollLol:
     
  3. lord_neo

    lord_neo Guest

    Try removing WMP 10, i hate it Windows Media Player 9 is much better. When i installed Windows Media Player 10 it wouldnt let me forward any movies and whats with those lame skins!
     
  4. silent_dragon

    silent_dragon Immortal guitarist

    hey lord hav u tried out the xbox skin!!u really hav to cause its got its own separate effects.
     
  5. jamhead

    jamhead Unknown Legend

    the vedio lan media player (vlc) is one of the better ones around.... it plays almost every playable video clip. you could try that.
     
  6. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    its not that it doesnt play...just dfoesnt pplay a part....
    funnily...it plays .asf files properly....screws up avi and mpegs will try uninstalling it tho....
    where do i get vlc?
    now even divx screwd up...it was playin everything properly ..
    now both MP10 and DivX chop everything down to 355 X xxx whenever they play...no matter what mode...what aspect ratio..waht size....
     
  7. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    ok....MP10 doesnt show up in the add remove programs...how do i uninstall it
    ??
     
  8. rizaaj

    rizaaj Forum Leader

    http://www.videolan.org/vlc/

    try it out... i guess it will solve all your problems, Doctor...

    im using it from 4 months or so.. and it never gave me a problem.. and what the good part... it plays dvd's without the help of any dvd region changer or so.. but its still in developing stages and will surely improve..
     
  9. rabi_sultan

    rabi_sultan <Bulla Ki Jana>

    try uninstalling wmp10 from windows components, it might be there.

    as for media problems its probably trying to access the microsoft server for microsoft written codecs instead of using better 3rd party codecs ie. DivX or XVid. did you install ANY codecs on your machine?
     
  10. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    ok downloaded VLC...same problem...
    what the fcuk is wrong...and how do i unisntalll WMP
     
  11. tejas

    tejas ..........

    If none of them work, then I think your comps got a bug. Try the regular ones also, i mean like Winamp, Real Player and stuff. Who knows, maybe they'll work.
     
  12. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    no man...my comp was playin all this fine....even real player screws up....
    divx...started playin everything fine...then screwd up in a day
     
  13. light_of_erindi

    light_of_erindi New Member

    if all the players r getting screwed..it's probably the codec that is wrong....Reinstall all the codecs... There r several codec packs available...before that uninstall all the third party codecs.

    If that doesn't work try mplayer for windows....which has a codec pack along with it.

    Hope that helps...will try to post link to the codec packs later.
     
  14. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    cool man...........now i need help with the codec packs..........
    the only 3rd party codecs i installed were indeo .....how important s that to my problems
     
  15. light_of_erindi

    light_of_erindi New Member

    DrSaurabh likes this.
  16. nadish

    nadish Active Member

    Just re-install ur video card driver....
     
  17. DrSaurabh

    DrSaurabh Wh@+s Up D0C

    hey thanx LoE(am gonna call u that)
    installin the codec pack helped........
    thanx a Million....was gettin tired of looking at the tiny vids..IOU
     

Share This Page